News: Va rugam sa ne acordati cateva secunde si sa votati pentru situl animefan in animetop list 50. Va multumim !

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
April 04, 2008, 12:41:17 AM

Login with username, password and session length

Animefan - pentru toti fanii anime !
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: School Rumble  (Read 78 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
adicrst
.::Fondator AF::.
Legendary Sannin
Elite Jounin (S-rank mission)

Chakra: 433

160.00 ryo

View Inventory
Send Money to adicrst

Don't make me use the eye !

« on: May 20, 2007, 06:18:12 PM »

Chiar daca articolul este nou-aparut in revista, vreau sa-l pun si aici

La o evaluare in mare, School Rumble se incadreaza in genul comediilor romantice de liceu care par sa fie foarte atractive pentru mulţi cititori din intreaga lume. De la clasicele anilor '80 ca Kimagure Orange Road si Ranma ½ la modernele Love Hina si Negima, aproape toate aspectele genului au fost acoperite de multe titluri, deci de ce ar trebui  sa-i acord atenţie colecţiei de volume School Rumble ?
Oricât de complicat ar fi acest gen, este puţin nedrept sa asemanam Maison Ikkoku si Fruits Basket cu School Rumble. In materie de stil si   
conţinut seamana mai mult cu Azumanga Daioh, doar ca acţiunea se concentreaza asupra romantismului de liceu.

Elemente romantice implica un triunghi in care semntimentele personajelor nu sunt intotdeauna reciproce. In cazul School Rumbel acestea sunt prea diluate sa fie observate. Il vezi pe Harima Kenji, baiatul rau si lider de gasca indragostit la nebunie de simpla fata de alaturi Tsukamoto Tenma, in ciuda reputaţiei sale. Dar Tenma nu este cea mai desteapta fata si nu-si da seamna, desi baiatul se straduie. Ea este prea ocupata de Karamsuma Oji care se transfera in timpul anului, deci tinerii indragostiţi ar trebui sa se grabeasca sa-si arate sentimentele pentru ca timpul este importiva lor.

Toate astea nu dovedesc faptul ca nu difera de obisnuita comedie romantica de liceu, dar modul in care se desfosoara acţiunea in School Rumble difera. Asemanator cu Azumanga Daioh, povestea stagneaza de multe ori pentru a dezvolta si observa situaţia de zi cu
zi a vieţii de liceu. Totusi aceasta situaţie tinde sa exagereze câteodata, aproape ca in Cromartie High School dar nu chiar, desi sunt unele concluzii de tras de aici.  Abordarea narativa a School Rumbel este tipica, fiecare capitol fiind povestit din punctul de vedere al altui personaj, deseori alternând intre Tenma si Kenji dar avem si oportunitatea sa vedem si alte personaje. Asta este vazuta cel mai bine in primele doua capitole, acestea se resfrang asupra primelor zile a noului an scolar. Primul capitol este povestit din perspectiva lui Tenma iar al doilea din punctul de vedere a lui Kenji. Aici suntem martori dorinţelor lor ascunse in care se roaga se fie asezaţi lânga cei pe care ii iubesc. Acest scenariu este important pentru ca aflam mai multe despre presonaje si visatele lor relaţii decât din alte capitole. Si asta este chiar daca niciunul dintre personaje nu-si vorbesc inca. Este scurt si la obiect, fiind foarte eficient.

Majoritatea capitolelor din School Rumble sunt foarte scurte. Chiar daca un capitol nu ţi s-a parut amuzant, nu te intrista si citeste-l pe urmatorul. Acest lucru face School Rumble sa fie comica si foarte usor de urmarit.
Daca timpul dumneavostra este scurt si nu vreţi sa-l pierdeţi cercetând si intrebând ce sa mai citiţi, va recomand o creaţie manga de care sa fiţi mulţumiţi: School Rumble

sasuke
I am an avenger
Fanclub Dragon Ball
Special Jounin (S-rank mission)

Chakra: 72

20.00 ryo

View Inventory
Send Money to sasuke

I am the powerfull

« Reply #1 on: November 15, 2007, 03:32:49 PM »

Interesant am vrut sa ma apuc si eu del sunt trei serii parca da suna destul de interesant

Yazoo
Do I look like I care?
Hidden-nin

Chakra: 304

90.00 ryo

View Inventory
Send Money to Yazoo

~ [Singrave Legacy] ~

« Reply #2 on: November 26, 2007, 01:51:17 AM »

Draguta seria. Am vazut cele doua sezoane din anime, insa nu cred ca m-as fi apucat de manga daca nu imi dadea o prietena primele doua volume. Este un light manga, usor de citit, fara o poveste ce sa te dea pe spate, insa o lectura placuta si amuzanta. Desi inca cred ca cel mai misto viata de scolar este prezentata in Great Teacher Onizuka, nu pot spune ca School Rumble m-a dezamagit. Mi-ar place sa citesc totusi si restul volumelor insa am alergie la cititul la calculator asa ca nu am mari sperante. Personajul preferat: Tsukamoto Yakumo. I think i had a virual crush o her while watching the anime; pretty, smart and a future mangaka. What more should i ask for?

~ bored ~

~so very bored ~
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: