In caz k nu ai ghicit al meu e Zangetsu.
Nu k ar fi sabia eroului, dar sincer imi place si forma si forta si puterile sale. Este singurul Slayer, in afara de Zabimaru kre kiar isi arata si personalitatea.
Este si unul din mentorii lui Ichigo, cel kre il invata cum sa lupte si cum sa supravietuiasca in lupte.
[size=18]Shikai[/size]
Dupa ce Ichigo redevine Shinigami, el incepe sa se antreneze cu Urahara. In timpul luptei dintre cei doi, Zangetsu il ajuta din nou pe Ichigo, spunandu-i k nu poate invinge dak isi manuieste cu teama. Astfel, dupa un moment de cliffhanger, ichigo foloseste pt prima data Getsuga Tenshou: un val de reiatsu sub forma unui colt(moon fang slashes heaven), kre taie aproape prin orice.
Forma de Shikai este complet diferita de prima forma. Manerul dispare, iar capatul e acum infasurat in bandaje pe care Ichigo le poate controla cum doreste.
[size=18]Bankai[/size]
Dupa ce Ichigo se lupta timp de 3 zile q forma fizica a lui Zangetsu, el dobandeste Bankai.....final release. Desi Zangetsu e mai mic acum, si spre deosebire de alte Bankai, e minuscul, avantajul e k Ichigo devine ultra rapid si puternic, datorita reiatsu-lui concentrat in lama. Si acum poate folosi Getsuga Tenshou knd doreste!
Un mic dezavantaj, datorita naturii duble a lui Zangetsu(shinigami si hollow)
hollow din interior poate prelua comanda asupra corpului lui Ichigo, si desi puterea se mareste astronomic, natura lui ucigasa e de neoprit. Acum poate folosi Kuroi Getsuga(Black Moon Fang), o varianta neagra si mult mai puternica de Getsuga.
Dar acest dezavantaj se pierde pe parcurs....dar gata q spoileru!
In concluzie Zangetsu e preferatul meu, nu numai k sabie, mentor sau k Hollow....este un personaj central in Bleach.