News: Va rugam sa ne acordati cateva secunde si sa votati pentru situl animefan in animetop list 50. Va multumim !

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
August 04, 2008, 05:46:53 AM

Login with username, password and session length

Animefan - pentru toti fanii anime !
Descarcati ultimele animeuri aparute direct de pe animefan
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: Limba romana se duce pe apa sambetei !!...  (Read 335 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
adicrst
.::Fondator AF::.
Legendary Sannin
Sennin

Chakra: 450

104.00 ryo

View Inventory
Send Money to adicrst

Don't make me use the eye !

« on: May 19, 2008, 11:52:19 AM »

Zilnic primesc prin email stirile sa fiu si eu informat, de obicei nu prea le bag in seama dar mai sunt unele titluri care imi atrag atentia. De exemplu, astazi un articol foarte bun "AR" fi Planurile Yahoo pentru tara - instant messenger

Sursa : Wall-Street - cel mai citit cotidian online de business din Romania

Ce nu mai suport deja este modul in care se profaneaza limba romana. Cand vad cum se arunca numai cuvinte englezesti la tot pasul, dar pe langa asta sunt parca cioplite cu toporul si puse acolo unde chiar se poate folosi limba romana, ma dezgusta si ma face sa-mi para si mai rau ca a murit Pruteanu. Uitati-va intr-o singura fraza cata prostie pe m^2 doar pentru a parea mai elevati si interesanti

"Yahoo si-a luat primul angajament fata de piata din Romania prin numirea lui Bobby Voicu in functia de community manager. Pasii urmatori sunt cresterea awareness-ului local al produselor si lansarea Yahoo.ro, potrivit lui Darren Patterson, business development director, Yahoo Europe. Compania-gigant are planuri multe pentru o piata atipica: piata Instant Messenger."
sursa Wall-Street
« Last Edit: May 19, 2008, 11:52:43 AM by adicrst » Logged

Intrebare de la adicrst pt prof. Stephen Hawking:
- Daca Goku dispare in timpul luptei si ajunge in spatele adversarului,inseamna ca se deplaseaza mai repede ca viteza luminii. Asta inseamna ca nu vede nimic in timpul deplasarii si este in intuneric?
he0ky
Fanclub Dragon Ball
Special Jounin (S-rank mission)

Chakra: 245

106.00 ryo

View Inventory
Send Money to he0ky

---

« Reply #1 on: May 19, 2008, 12:28:41 PM »

p mine ma enerveaza cum se vb mai nou despre moda prin emisiuni , nu mai zicem tunsoare/frizura zicem hear style , nu poti sa ii zici unui baiat k are tricoul marfa are t-shirt marfa , nu mai zic k manga nu este considerata o carte ci o tunsoare , hai k merge sa zici "sia schimbat look-ul" decat "sia schimbat stilul vestimentar/sa tuns" k ar fi prea lunga propozitia in romana 

Ichimaru Gin, uhhh prea hot
adicrst
.::Fondator AF::.
Legendary Sannin
Sennin

Chakra: 450

104.00 ryo

View Inventory
Send Money to adicrst

Don't make me use the eye !

« Reply #2 on: May 19, 2008, 12:56:47 PM »

cuvintele straine sunt de obicei folosite in termeni tehnici pt care pur si simplu nu se gaseste sinonim in limba romana sau un anumit domeniu (computere) unde termenii sunt imprumutati si folosite vrand-nevrend, dar sa folosesti cuvintele astea dn alte motive, nu da bine

Intrebare de la adicrst pt prof. Stephen Hawking:
- Daca Goku dispare in timpul luptei si ajunge in spatele adversarului,inseamna ca se deplaseaza mai repede ca viteza luminii. Asta inseamna ca nu vede nimic in timpul deplasarii si este in intuneric?
gabitzu
Fanclub Sailor Moon
Hidden-nin

Chakra: 101

96.00 ryo

View Inventory
Send Money to gabitzu

Kinky devil

« Reply #3 on: May 19, 2008, 02:27:23 PM »

well chestia asta nu e noua...
Dar ce naiba nu stiti k asa e "in trend"(nu la moda) sa vorbesti in mai multe limbi??!!!
nu te duci la coafor,frizer-hair stylist
nu mai avem portari-goalkeeperi!!
director de vanzari-sales manager si asa mai departe...
nu e chiar un lucru de codamnat dak unele cuvinte pot fi rostite mai usor,pot fi mai usor asimilate sau nu au echivalent in romana dar pana la o anumite limita(asa se formeaza o limba dupa cate stiu eu :- ?? )
btw avem schimbari in lexic
continuu-continu
avem oficial verbul a xeroxa!!(a fotocopia e cam lung..)
adidasi!!!avem adidasi!!!(pantofi sport e din doua cuvinte...)
odata,o data=>odata!!
si mai sunt da nu imi vin in minte

Sa fii roman e lucru mare;la propriu!
DreamsKeeper
d.v.i.k.
Advertising Staff
Hunter-nin (A-rank mission)

Chakra: 114

70.00 ryo

View Inventory
Send Money to DreamsKeeper

« Reply #4 on: May 19, 2008, 02:41:13 PM »

Au trecut atatia ani de la eliberarea poporului din ghearele comunismului. Asta se intampla in 1989, acum suntem in 2008. Nouasprezece ani de tranzitie, de involutie sociala si politica murdara. Nouasprezece ani in care am sperat, nouasprezece ani in care am visat la o Romanie mai buna. Se spune ca timpul vindeca orice rana... la noi se agraveaza. Greselile din trecut ne mananca zi de zi cu fiecare val de inflatie pe care-l simtim pe propria piele... cu fiecare fata politica care promite aceleasi lucruri si care ne lasa un gust amar cand, dupa mandat lucrurile raman neschimbate, ba chiar mai agravate. In scoli istoria este o materie de umplutura... in care apare in mod surprinzator si oripilant... Andreea Esca. Se dedica o pagina de istorie unei prezentatoare TV... Pentru ce? Este intr-adevar o eroina... doar castiga atatia bani la ProTV... Dar cat castiga Andreea Esca? In fine... ceea ce incerc eu sa spun in linii mari este ca nu mai vad adevarate valori dupa care noile generatii sa se ghideze... Este o societate bolnava, in declin... Apocaliptic si in acelasi timp realist vorbind nu mai vad un leac pentru noi.

========================================================

Bacalaureat fără clasici

Peste o lună va începe examenul de bacalaureat, iar pe siteul Ministerului Educaţiei au fost deja postate subiectele la limba şi literatura română. Mare a fost surpriza cînd s-a văzut că de pe biletele de examen au fost scoşi mai toţi clasicii. Tinerii nu vor mai comenta fragmente din scrierile lui Caragiale sau Creangă, dar vor trebui să-şi dea cu părerea despre Ghidul Cetăteanului în UE sau din Raportul Tismăneanu. La aflarea veştii, reacţiile nu au întirziat să apară.

Experiment...

"Atac la fiinţa naţională! O desconsiderare a scriitorimii. Cultura naţională este axată pe literatura română, iar literatura, pe clasicii ei. Învăţăm literatură ca să ştim să vorbim, să conversăm, să ne exprimăm, indiferent de meseria pe care o vom aborda. În plus, mi se pare corect ca un copil care a învăţat în şcoală despre Slavici să aibă posibilitatea să vorbească despre Slavici la examen, şi nu despre ... Dorina Enciu. Cei care au făcut subiectele s-au descalificat intelectual", ne-a spus redactorul şef al revistei "Convorbiri literare", Cassian Maria Spiridon. Nici faptul că numele d-sale se regăseşte în lista de subiecte, cu ancheta "O sută patruzeci de ani de Convorbiri literare" şi răspunsul dat de Gellu Dorian în aceeaşi publicaţie, nu l-a determinat să-şi schimbe părerea: "Faptul că m-au pus pe mine acolo mi se pare caraghios. E drept, elevii trebuie să ştie despre Convorbiri literare de la şcoală. Întrebările mele de anchetă erau aplicate. Însă nici măcar profesorii de limba română nu citesc reviste literare. Sînt unii care nu deschid Convorbiri literare nici cu pistolul la tîmplă!", ne-a mai spus Cassian Maria Spiridon.

Pentru că situaţia pare mai degrabă anecdotică, am cerut şi părerea epigramistului George Petrone: "Mi se pare bizar. Nu pot să-mi închipui un examen la disciplina limba şi literatura română fără să figureze marii scriitori ai naţiei, desigur şi cei prezenţi, care au valoarea lor. Subiectele acestea sînt de folos, nu le exclud total, dar nu au ce să caute la un examen de limba şi literatura română. E adevărat, copiii noştri, extrem de inteligenţi, sînt la curent cu tot ce se întîmplă în lume şi e bine că au posibilitatea să-şi exprime părerile, dar consider că la un astfel de examen nu trebuie excluşi clasicii, ca să facem loc unor articole de ziar. Copiii trebuie să revină la ceea ce are literatura română mai valoros". "Ideea este că s-a intrat într-o fază a experimentului total, radical şi final, s-ar părea. Experimentele sînt întotdeauna imprevizibile, greu de calculat rezultatul final. Literatura română este unică, indivizibilă şi nimeni nu are voie să dea deoparte valorile clasice care reprezintă cartea noastră de identitate", a punctat şi scriitorul Adrian Alui Gheorghe, şeful Direcţiei pentru Cultură Neamţ.

De aceeaşi părere a fost şi directorul Colegiului Naţional "Roman Vodă", dna Daniela Suman: "Nu sîntem împotriva diversităţii, dar trebuie să se respecte programa şcolară la această disciplină. Se sesizează o tendinţă de minimalizare a identităţii culturale româneşti în condiţiile în care nici măcar examenul acesta nu promovează literatura română". Pe de altă parte, directorul Colegiului Naţional "Gheorghe Roşca Codreanu" din Bîrlad, dna Mihaela Cososchi, a apreciat ca bună iniţiativa: "Consider că între subiectele propuse pentru proba scrisă şi cea orală s-a creat un echilibru. Examenul de bacalaureat nu urmăreşte doar verificarea cunoştinţelor memorate de către un tînăr absolvent de liceu, ci şi capacitatea acestuia de a se exprima şi de a avea putere de analiză".

... şi examen de abilitate

Iniţiativa ministerului pare a fi pe placul elevilor: "Nu mă deranjează faptul că sîntem puşi în situaţia să comentăm un text la prima vedere sau o conferintă de presă. Se urmăreşte abilitatea tînărului de a se exprima cît mai coerent", a fost de părere Anca Vladu (Colegiul "Gheorghe Roşca Codreanu" Bîrlad). "Noi trebuie să luăm notă bună la bac. Pe mine nu mă interesează conferinţele şi discuţiile de genul acesta, dar trebuie să învăţ să le comentez", a hotărît şi Dana Timofti (Botoşani). "Limba şi literatura română înseamnă să studiezi opera scriitorilor români. Nu spun că nu e bine să ştim despre UE, să comentăm un articol la prima vedere, dar asta nu înseamnă că trebuie să uităm de valorile noastre culturale", crede Ioana Muraru (Piatra Neamţ).

• • •

Potrivit deputatului ieşean Anghel Staciu (PSD), membru în Comisia de învăţămînt, ştiinţă, tineret şi sport, literatura română este definită de scriitori ca Slavici sau Creangă şi orice încercare de schimbare a acestei realităţi evidente este o persiflare. "Manualele şcolare trebuie să cuprindă atît marii clasici, cît şi scriitorii contemporani, dar să existe un echilibru. Pactul pentru Educaţie semnat de Băsescu nu are ce căuta în programa pentru bacalaureat. Am susţinut întotdeauna că politica nu are ce căuta în şcoli şi toată această schimbare nu este normală",

de Anghel Stanciu. (ASIS)

VAI DE NEAMUL NOSTRU UNDE AM AJUS imi vine sa plang

« Last Edit: May 19, 2008, 02:44:20 PM by DreamsKeeper » Logged

† † † Sancte Deus, defende nos in proelio; contra diaboli esto praesidium. † † †
Archangel
Legendary Sannin

Chakra: 1714

Flag:
155.00 ryo

View Inventory
Send Money to Archangel

Evilish

« Reply #5 on: May 19, 2008, 02:52:09 PM »

Da am auzit k s-au scos toate temele clasice de bac si s-au introdus multe porcarii printre care si "Jurnalul unei prostitoate". Ce tru ii bacu de anu asta.
« Last Edit: May 19, 2008, 02:54:07 PM by Archangel » Logged

If the musics to loud B*TCH GET THE F*CK OUT.
gabitzu
Fanclub Sailor Moon
Hidden-nin

96.00 ryo

View Inventory
Send Money to gabitzu

Kinky devil

« Reply #6 on: May 19, 2008, 03:02:21 PM »

nu m-am tinut la curent cu bacu de anu asta da ceva ma face sa ma bucur k l-am dat anu trecut :)))
desi mi-a picat si mie textu la prima vedere despre o chestie din publicitate;dak e buna publicitatea sau nu (am bagat burtologie la greu....)
well dreams ai 3 interviuri interesante acolo:2 kinderi sunt de acord k ei doar vor bacu si o tipa ce spune k nu e bine sa uitam clasiciii :)
mai nou pe elevi atat ii intereseaz:nota marte la bac indiferent cum si ce :) ;Ministerul asculta...
ma rog poate lor le e foarte greu sa inteleaga faptu k nu pot compara doua oprere literare ce apartin unor timpuri,epoci diferite :)
eu ma consolez cu faptu k e ai bine decat la anu si k nu prea mai am treaba cu gramatica(doamne ajuta);gramatica in studiu sa nu se intealgea altceva.....

DreamsKeeper
d.v.i.k.
Advertising Staff

70.00 ryo

View Inventory

« Reply #7 on: May 19, 2008, 03:06:43 PM »

Da gabitzu dar peste 10-20 de ani va disparea limba romana si pe urma si Romania si o sa vb alte limbi fara sa mai stim ce este romana .

† † † Sancte Deus, defende nos in proelio; contra diaboli esto praesidium. † † †
gabitzu
Fanclub Sailor Moon
Hidden-nin

96.00 ryo

View Inventory
Send Money to gabitzu

Kinky devil

« Reply #8 on: May 19, 2008, 03:12:46 PM »

Lasa nu te amagi k park suna frumos limba rromana 
catre aia de indreptam cu pasi repezi..
mai adaugam si cuvinte elglezesti,oleaca de franceza
iese o supa!!!! salivez!!!

Archangel
Legendary Sannin

Flag:
155.00 ryo

View Inventory
Send Money to Archangel

Evilish

« Reply #9 on: May 19, 2008, 03:20:03 PM »

Daca tot se considera (acolo in lumea retarzilor cu putere) ca acele lucruri sunt mai importante decat clasicii atunci d c nu le pun si pe bancnote?

gabitzu
Fanclub Sailor Moon
Hidden-nin

96.00 ryo

View Inventory
Send Money to gabitzu

Kinky devil

« Reply #10 on: May 19, 2008, 03:31:29 PM »

eu sunt zana maseluta si iti indeplinesc dorinta!!!
prin 2011 trecem la euro : >
« Last Edit: May 19, 2008, 03:39:20 PM by gabitzu » Logged

DreamsKeeper
d.v.i.k.
Advertising Staff

70.00 ryo

View Inventory

« Reply #11 on: May 19, 2008, 03:32:16 PM »

Daca tot se considera (acolo in lumea retarzilor cu putere) ca acele lucruri sunt mai importante decat clasicii atunci d c nu le pun si pe bancnote?

pai o sa fie in 2011 va disparea leu si se va introduce euro .

Archangel
Legendary Sannin

Flag:
155.00 ryo

View Inventory
Send Money to Archangel

Evilish

« Reply #12 on: May 19, 2008, 03:35:33 PM »

Eu nu prea cred k o sa trecem. Economia din romania nu e pregatita pt euro.

gabitzu
Fanclub Sailor Moon
Hidden-nin

96.00 ryo

View Inventory
Send Money to gabitzu

Kinky devil

« Reply #13 on: May 19, 2008, 03:41:11 PM »

Economia din Romania e pregatita pentru orice!!!
atata timp cat ink se mai sta la coada pe 1 ale lunii la farmacie,cat nu avem insulina pt diabetici,cat unii au maldare de bani si banii publici se duc p limuzine pt parlamentari totul e posibil!!!!(deviem de la subiect:X)
« Last Edit: May 19, 2008, 03:41:34 PM by gabitzu » Logged

andemon
Jet! K ai lucruri mai bune de facut....
A N B U
Sennin

Chakra: 1000

130.00 ryo

View Inventory
Send Money to andemon

Nici prea personal...

« Reply #14 on: May 19, 2008, 03:50:29 PM »

wtf...alt topic in kre toti ne plangem de lucruri pe kre nu le putem schimba...da ma rogi
legat de ce zicea adi la inceput, total de acord...englezismele ce pot fi usor inlocuite cu cuv in romana sunt enervante
legat de bac...dak voi credeti k scotand "clasicii" copiii si elevi nu vor mai citi va inselati. ei citesc ce vor sa citeasca..si aleg ce vor sa aleaga. bacul nu ii obliga sa citeasca ci sa toceasca comentarii. acum k sunt mai liberi, poate vor alege si ei de bunavoie sa deschida o carte, nu stresati de profesori kre se cred demizei.
limba romana nu se duce de rapa...da paranoia clasica a omului ignorant dainuie si prospera. calmati-va, uitat-va in jur, si fiti in primu rand voi oameni mai buni, inainte sa "damnati" tot si toate.

Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: