Nefertiti
Guest
|
|
« on: November 28, 2007, 06:34:56 PM » |
|
Am revenit. Mwahahaaa ! Nu scapati de mine ! Hi, hi, ho, ho !
În primul rând, îmi cer scuze pentru titlul acesta, pentru că am avut lipsă de inspiraţie când l-am ales.
În al doilea rând, m-am gândit că un astfel de topic pe un site/forum dedicat anime-urilor ar fi util. De ce ar fi util ? Pentru simplu motiv că există încă multe persoane nefamiliarizate cu ceea ce înseamna Anime în general.
În al treilea rând, acest prim topic va fi un fel de copy+paste. Certaţi-mă, dar ştiu că mulţi dintre voi sunt ocupaţi cu şcoală, teste, teze, facultate sau alte activităţi şi nu au timp pentru a căuta diverse informaţii. Eu sunt un veteran - din punct de vedere al vârstei – într-ale anime-urilor. Lucrez, dar în acelaşi timp dispun de suficient timp liber pentru a face cercetări ce au caracter documentar, aşa că de ce n-aş împărţi cu alţii rezultatele acestor căutări ?!
Pentru început, am să pun câteva informaţii cu privire la genul Anime. Aceste informaţii au fost preluate de pe enciclopedia Wikipedia, aşa că le voi pune ca atare aici.
1. Explicaţie simplă : Anime-urile (アニメ) reprezintă stilul de animaţie originar în Japonia. Stilul este caracterizat de caractere şi fundaluri specifice (desenate de mână sau create pe calculator) care îl fac să se diferenţieze de alte forme de animaţie. Firul epic poate cuprinde o largă gamă de personaje fictive cât şi istorice, evenimente şi locuri. Anime-urile sunt îndreptate spre un public larg, fapt ce, prin urmare, permite unui anime să acopere un număr mare de genuri. Anime-urile sunt de obicei difuzate la televizor sau vândute pe DVD-uri, fie după ce se termină difuzarea, fie fiind eliberate direct sub această formă, cunoscută ca OVA(Original Video Animation). Jocurile video de asemenea cuprind uneori secvenţe ce pot fi considerate anime.
2. Explicaţie detaliată : Unul din produsele culturale japoneze cele mai răspândite pe teritoriul american, şi pe înteaga planetă, de altfel, il reprezintă seriile de animaţii (anime). Ele au devenit cunoscute şi apreciate începând cu anii 1980, formându-şi un fan-base nu doar în rândul copiilor şi adolescenţilor, ci pornind o adevărată mişcare culturală, creând o comunitate imaginată , a celor care situaţi în ţări, sau chiar continente diferite împărtăşesc un sistem de valori comune. Alături de numeroasele articole în periodice, fanii anime au apelat la forma cea mai potrivită pentru a comunica, în condiţiile în care se aflau răspândiţi pe toate continentele, şi-au creat comunităţi virtuale, pagini web care oferă informaţii diversificate şi valoroase. Faptul că ele sunt accesate în continuare de un număr impresionant de oameni pasionaţi care fac lobby pentru redifuzarea unor anime sau povestesc propriile lor experienţe în domeniul animaţiilor atestă importanţa lor.
O opinie des întâlnită este aceea că anime reprezintă corespondentul japonez al cartoons, fiind versiunea animată a manga, considerată varianta japoneză a comic books. Conform oricărui dicţionar de specialitate, anime reprezintă orice film animat, nu doar adaptarea pentru marele sau micul ecran a acelor manga care au devenit populare. De fapt, “părintele†animaţiilor Osamu Tezuka a fost influnţat de valoroasele opere ale lui Walt Disney şi Max Fleisher, dar fenomenul este mult mai vechi asfel că nu se poate afirma că anime sunt o idee americană preluată şi comercializată cu succes de către japonezi. Influenţele occidentale s-au făcut remarcate mai mult în modul de creionare al personajelor, cu ochii mari, faţa rotundă, expresii caucaziene . Diferenţele de mesaj între cele două tipuri de animaţii este uşor de identificat.
În primul rând, anime nu se adresează doar copiilor, adoptând teme serioase cum ar fi moartea sau alienarea. La preluarea lor de către reţelele de televiziune occidentale are loc o adevărtă prelucrare a materialelor, fiind eliminate acele elemente care par nepotrivite în sistemul de gândire occidental. Această trunchiere a mesajului relevă atitudinea conservatoare si contradictorie a occidentului faţă de aspecte inerente ale existenţei.
Un sondaj de opinie efectuat în 1986 în Japonia şi SUA cu privire la relaţia părinte-copil a condus la următorul rezultat: dintre copiii cu vârstă între 7 şi 11 ani, 65% din americani au afirmat că părinţii lor îi tratează ca pe mici adulţi în vreme ce doar 10% din japonezi au afirmat acelaşi lucru. Aceeaşi întrebare adresată şi părinţilor a avut rezultate asemănătoare pentru părinţii americani, care în proporţie de 79% au afirmat că îşi tratează copii ca pe un adult, faţă de doar 43% din părinţii japonezi. În condiţiile în care copiii din SUA sunt trataţi asemeni unor adulţi în devenire contradicţia nu se poate explica decât prin prisma normelor culturale acceptate conform cărora copii trebuie protejaţi de imaginile dure şi nepotrivite. Dar intervenind în mesajul animaţiei, se poate spune că mesajul cultural este distorsionat de teama de a nu fi perceput greşit de către celălalt. Alteritatea nu este respinsă, lucru destul de dificil de realizat în condiţiile intensificării globalizării, ci mai degrabă, este prelucrată pentru a corespunde propriilor imagini asupra lumii.
În al doilea rând, intriga este mai complexă decât ne-am aştepta, nu este urmărită doar evoluţia eroului, de obicei sunt mai multe personaje principale pozitive, care colaborează. Dincolo de lupta propriu-zisă între bine şi rău, anime întreprind fine observaţii pshologice, personajele fiind urmărite la locul de muncă, la şcoală, alături de cei care nu deţin puteri speciale. Nici unul din personaje nu este doar pozitiv sau doar negativ, ele evoluează în timp, se descoperă, acest lucru fiind o caracteristică a culturii orientale, de aceea intriga pare mai complicată. Calitatea de erou este doar una din caracteristicile personajelor, ele au adesea alte aspiraţii în viaţă şi trecerea în altă dimensiune, confruntarea cu alte personaje negative sunt doar devieri de la existenţa cotidiană.
În al treilea rând, seriile de anime şi manga au un sfârşit bine stabilit, eroul fie câştigă lupta, persoana iubită, se căsătoreşte sau moare . Acest lucru a condus la un fenomen extins de continuare a animaţiilor în SUA sau Europa pentru a face faţă publicului occidental obişnuit cu apariţia unor continuări atâta timp cât programul este de succes.
O caracteristică demnă de menţionat este aceea că producţiile sunt oarecum specializate pentru un public feminin şi unul masculin. Luptele sângeroase, înalte tehnologii, eroi pusi în situaţii dificile sunt parte a anime pentru băieţi, pe când poveştile romantice despre prietenie, devotament şi evoluţia eroinei spre cunoaşterea şi îndeplinirea propriului destin sunt cele care au drept public ţintă fetele.
Modul în care anime au fost primite pe teritoriul american şi reacţiile pe care acestea le-au stârnit sunt o dovadă a influenţei reale pe care cultura japoneză, cu manifestările ei specifice, o manifestă asupra celei americane.
În cadrul unei conferinţe asupra culturii pop japoneze care a avut loc la Universitatea Victoria din Canada în 1997, s-au prezentat temele principale ale anime aşa cum sunt ele percepute în spatiul occidental: lupta nu e uşoară, munca în echipă este necesară pentru a câştiga şi lupta nu e totul; de multe ori, eroul descoperă noi alegeri şi noi căi de a reuşi, noi dimensiuni care devin importante. Acest sistem de valori răspândit într-o formă atractivă prin animaţii sunt percepute de către copii americani din momentul în care au acces la televizor, construind o baza pentru viitori fani. Numiţi otaku , cuvânt care la bază este un pronume personal de politeţe la perosoana a doua singular, ei participă la convenţii SF, poartă costume asemenea personajelor favorite şi încercă să descopere împreună mesajul de dincolo de imagini.
Fan-base-urile animaţiilor au pătruns şi în grupurile de studenţi de la MIT sau Harvard, este un fenomen naţional american, de ale cărui implicaţii trebuie să se ţină cont în orice abordare culturală. Identificarea cu eroii preferaţi este justificată prin măsura în care creatorii poveştilor ţin pasul cu modificările la nivel societal. De exemplu, un număr ridicat de tinere s-au regăsit în Lady Oscar (poza de mai sus), eroina feminină din Trandafirul de la Versailles, animaţie care datează din 1974, în care personajul feminin este puternic, independent, mai inteligent si mai capabil decât eroii masculini. Prin această abordare proaspătă şi curajoasă a fost dărâmată bariera stereotipului conform căruia rolul femeii era de a sprijinii eroul sau de a fi salvată de acesta .
În urma unei cercetări , navigând pe site-urile care oferă informaţii cu privire la Sailor Moon şi puţin mai vechea Candy Candy, s-au descoperit fan cluburi de mii de oameni cu vârste cuprinse între 13 şi 35 de ani, care au urmărit difuzarea pe canalele de televiziune a seriilor în urmă cu 10 sau 15 ani şi încearcă să convingă autorităţile să le redifuzeze. Intervenţiile fanilor sunt recente, datează din anul acesta şi continuă. Ambele sunt anime care au drept public ţintă unul feminin, dar a ignora aceste opinii este echivalent cu a susţine că serialele soap operas sau telenovele nu au avut nici un impact cultural asupra societăţilor în care au fost difuzate.
Voi reveni în următorul meu post cu informaţii despre Manga în general. Sper că au fost de folos informaţiile de mai sus. Vă mulţumesc pentru răbdarea de a lectura materialul până la capăt.
|
|
|
|
sasuke
I am an avenger
Fanclub Dragon Ball
ANBU (S-rank mission)
Chakra: 49
Offline
Posts: 1846
65.00 ryo
View Inventory
Send Money to sasuke
i'm an avenger
|
|
« Reply #1 on: November 28, 2007, 08:08:49 PM » |
|
bine ai revenit nefe si ai dreptate un astfel de topic era necesar aici
|
|
|
|
Nefertiti
Guest
|
|
« Reply #2 on: November 28, 2007, 08:36:09 PM » |
|
Eu nu stau azi pe loc, ci ma misc cu viteza Sagetii Albastre asa ca...
Aşa cum am promis în postul anterior, voi face aici referire la Manga în general. Informaţiile furnizate aici au fost preluate, ca şi precedentele, de pe Wikipedia.
Ştiu. Din nou va fi un copy+paste şi din nou aştept să mă certaţi, dar nu prea rău.
1. Explicaţie simplă : Manga (漫画) este termenul japonez pentru "imagini aleatorii sau amuzante". Arta manga s-a dezvoltat dintr-o combinare a artei tradiţionale japoneze ukiyo-e şi stilul occidental de desen, luând forma actuală la scurt timp după cel de-Al Doilea Război Mondial. Manga-urile, în afară de coperţi, sunt, de obicei, colorate alb-negru şi se citesc de la dreapta la stânga. Din punct de vedere financiar, piaţa manga-urilor a ajuns la o cifră de afaceri de 24 miliarde JPY(Yeni Japonezi) în Japonia şi la 180 milioane USD(Dolari) în SUA în anul 2005. Manga-urile au fost, în 2005, în SUA şi segmentul de literatură cu cea mai mare creştere.
2. Explicaţie detaliată : Manga(漫画) este cuvântul japonez pentru benzi desenate(uneori folosindu-se de asemenea şi komikkuコミック). În afara Japoniei, termenul este utilizat strict pentru benzile desenate de origine japoneză. Manga este creată dintr-o mixtură între arta japoneză ukiyo-e şi stiluri străine de desenat, şi a preluat forma prezentă la puţin timp după cel de-Al Doilea Război Mondial. Constă în principal din desene alb-negru, în afară de coperţi şi câteodată primele câteva pagini; în unele cazuri, sunt colorate integral.
Spre deosebire de SUA şi Europa unde benzile desenate erau considerate ca fiind adresate copiilor, idee de care se îcearcă o detaşare în ultimi ani, în Japonia manga-urile s-au adresat unei variaţiuni de vârsta mai largă, ajungând să fie citite atât de copii şi adolescenţi cât şi de adulţi, creându-se astfel edituri specializate într-un public ţintă. Denumirile japoneze pentru aceste categorii de vârstă au ajuns să fie folosite şi in occident în privinţa manga-urilor, ele fiind urmatoarele :
Kodomo - copii ShÅjo - tinere fete ÅŸi adolescente ShÅnen - băieÅ£i ÅŸi adolescenÅ£i Josei / Redisu (sau redikomi) - tinerelor femei cu vârste între 18-30, fiind citite totuÅŸi ÅŸi de bărbaÅ£i Seinen - barbaÅ£ilor tineri cu vârste cuprinse între 18-30 dar ajungându-se la un public de până in 40 de ani
Datorită acoperirii unui sector mai mare de piaţă, manga-urile au ajuns să dezvolte un număr mare de subiecte şi teme dintre care câteva dintre cele mai des intâlnite sunt :
acÅ£iune aventură romance sport ÅŸi jocuri / întreceri sportive drame istorice horror / de groază science fiction ÅŸi fantezie mister comedie sexualitate afaceri ÅŸi comerÅ£ etc. MahÅ shÅjo / literalmente fată magică Jidaimono / istorice Robot / Mecha ShÅjo-ai / iubire între persoane de sex feminin ShÅnen-ai / iubire între persoane de sex masculin Ecchi - conÅ£inut erotic Hentai - conÅ£inut pornografic Yuri - echivalent pornografic al ShÅjo-ai Yaoi - echivalent pornografic al ShÅnen-ai
Diversitatea temelor şi subiectelor întâlnite în manga-uri, combinate cu populatitatea lor în Japonia au condus la o vastă adaptare a celor mai de succes titluri sub diverse forme cum ar fi : anime-uri, filme, seriale, jocuri pentru a numi cele mai frecvente readaptari ale manga-urilor. Trebuie observat totuşi faptul că fenomenul este reciproc, anime-uri de succes precum şi jocuri populare fiind adesea transformate în manga-uri.
În următorul post, voi veni cu date despre diverse anime-uri şi manga-uri. Voi da şi explicaţii cu referire la încadrarea lor într-un gen (subiect, temă) anume şi vă voi spune şi la ce anume să vă aşteptaţi să găsiţi acolo – mă refer la conţinut. Voi încerca, pe cât posibil să fac şi recomandări.
|
|
|
|
andemon
Jet! K ai lucruri mai bune de facut....
A N B U
Sennin
Chakra: 999
Offline
Gender:
Posts: 3681
76.00 ryo
View Inventory
Send Money to andemon
Nici prea personal...
|
|
« Reply #3 on: November 28, 2007, 08:52:43 PM » |
|
ecchi e de fapt si comic pe langa faptu k e erotic...da mai bine te uiti la un hentai sanatos decat sa te amagesti..nice joc NF!
|
|
|
|
jupy
Demon Hunter
Fanclub Digimon
ANBU (S-rank mission)
Chakra: 386
Offline
Gender: Flag:
Posts: 1520
30.00 ryo
View Inventory
Send Money to jupy
may the rock be with you
|
|
« Reply #4 on: November 28, 2007, 09:11:02 PM » |
|
ce sa informat nefe... super tare cred ca ar trebuii sa ajunga la sticky
|
|
|
|
DreamsKeeper
d.v.i.k.
Advertising Staff
Hunter-nin (A-rank mission)
Chakra: 60
Offline
Gender: Flag:
Posts: 1304
20.00 ryo
View Inventory
Send Money to DreamsKeeper
|
|
« Reply #5 on: November 28, 2007, 09:53:56 PM » |
|
Cand am spus ca ne tr niste informati ma referam pt site nu foruma asa ca e buna ideea si aici : Asa ca m am documentat si am facut o creatie propie si spers sa fie de folos si pt site .
Ce este anime-ul ? Majoritatea cunoscatorilor stiu ca termenul de anime ,este versiunea japoneza a animatie cea ce este adevarat, deoarece in japoneza anime inseamna “film animat†Spre deosebire de cartoons, al caror final este destul de previzibil (binele triumfa asupra raului), într-un ANIME se poate întâmpla absolut orice.
In anime exista trei tipuri de productii :
+ Seriile TV : cuprind, aproaximativ, între 24 si 30 de episoade, existand insasi serii monumentale, care depasesc 100 sau chiar 200 de episoade (Inuyasha, One Piece, Naruto, Dragon Ball ).
+ OAV sau OVA : (Original Animation Video) / (Original Video Album) sunt fie mini-serii de 2-6 episoade facute dupa un anumit anime, care dezvolta de obicei povestea anime-ului respectiv (Rurouni Kenshin: Reminescence ,FLCL), fie scurt-metraje animate care pot tine între 20 si 60 de minute (Hoshi no Koe). OAV / OVA-urile apar doar pe video sau DVD.
+ Filmele anime : sunt lansate la cinematograf, au o calitate mai buna si pot tine mai mult de 60 de minute.
Anime se imparte in mai multe categori:
- Action/aventura- serii centrate pe actiune, în care predomina scenele de lupta (Naruto, One Piece, Darker than Black, Legend of Arislan, Lodoss War, DBZ,Naruto,Samurai X);
- Cyberpunk - serii care prezinta un viitor apropiat si de cele mai multe ori sumbru, cu o tehnologie avansata, dar în care societatea prezinta batai intre grupuri rivale (Ghost in the Shell, Ergo Proxy, Serial Experiments Lain ,Akira, Cyber City OEOO 808);
- SF - serii ce prezinta viitorul si tehnologia avansata , androizi perfectionati, nave futuristice (Cowboy Bebop, Trigun ,Ghost in The Shell, Venus Wars, Iria:Zeiram, Baoh.);
- Mecha - serii în care apar roboti gigantici si piloti cu abilitati deosebite (Full Metal Panic!, Gundam, Genesis Evangelion, Megazone 23);
- Medieval - serii a caror actiune este plasata în Evul Mediu, fie în Japonia, fie în Europa (Kamikaze Kaitou Jean, Lady Oscar);
- Horror - serii de groaza care prezinta monstrii,omoruri,vampiri (Wicked City, Demon City Shinjuku, Vampire Hunter D, Devilman,Blood the last vampire);
- Fantasy - serii plasate într-un univers fantastic, cu creaturi mitice (Bastard, Sorcerer Hunters);
- Shoujo - serii care se adreseaza în principal fetelor tinere si care au ca eroine principale fie adolescente cu puteri fantastice sau tineri care se confrunta cu situatii extraordinare prezinta comedie,romantism,iubire (Card Captor Sakura, Fancy Lala, Himi chan's Ribbon, Marmalade Boy,Sailor Moom, Kanon);
- Sports - serii care urmaresc povestea unui jucator sau a unei echipe, punând accent pe greutaiile prin care trec protagonistii pentru a deveni mai buni si a-ti atinge scopurile (Captain Tsubasa, Milla Superstar, Prince of Tennis);
- Drama - serii cu sfarsit tragic (Romeo x Juliet, Key: The metal Idol, Saishuu Heiki Kanojo, Mermaid's Scar.);.
- Comedie - serii cu un subiect semi-serios si multe momente amuzante (Great Teacher Onizuka,Ranma 1/2, FLCL );
- Parodie - serii care parodiaza alte anime-uri (Excel Saga);
- Psihologice - anime-uri care se concentreaza pe evolutia personajelor din punct de vedere psihologic, pe caracterul lor, pe deciziile lor etc. (Neon Genesis Evangelion)
- Hentai - serii cu tenta pornografica (LaBlue Girl, Lunatic Nights, New Angel, Cool Devices ,Bible Blak). La Hentai mai putem spune ca paraseste anime-ul avand si ea categori :drama , aventura, horror, comedie ,dragoste ,SF....
- Ecchi - serii asemanatoare cu hentai-urile, dar ceva mai putin explicite (Love Hina);
-Yoai/Yuri - (Shonen-ai/Shojo-ai) povesti avand iubire între persoane de sex feminin sau iubire între persoane de sex masculin .
-AMV-urile - (Anime Music Videos), videoclipuri realizate de fani folosind secvente dintr-unul sau mai multe anime-uri.
|
† † † Sancte Deus, defende nos in proelio; contra diaboli esto praesidium. † † †
|
|
|
andemon
Jet! K ai lucruri mai bune de facut....
A N B U
Sennin
Chakra: 999
Offline
Gender:
Posts: 3681
76.00 ryo
View Inventory
Send Money to andemon
Nici prea personal...
|
|
« Reply #6 on: November 29, 2007, 09:04:34 AM » |
|
eu propun ceva...dak tot avem useri k dreams si NF kre stiu sa scrie o documentatie asa buna, vb cu adi sa completati voi rubrica de anime info pt site.
|
|
|
|
DreamsKeeper
d.v.i.k.
Advertising Staff
Hunter-nin (A-rank mission)
Chakra: 60
Offline
Gender: Flag:
Posts: 1304
20.00 ryo
View Inventory
Send Money to DreamsKeeper
|
|
« Reply #7 on: November 29, 2007, 03:58:50 PM » |
|
Ce este Doujin ?
Pentru uni cunoscatori termenul DOUJIN / DOUJINSHI este manga pt adulti cea ce este bine.Doujin este manga in care exista scene pornografice foarte explicative CRED !(pana acum asa am vazut)
Pentru alti Doujin/Doujinshi este hentai-manga ,hentai-doujin ,doujin-manga cea ce este GRESIT .HENTAI este o animatie japoneza pornografica care face parte din ANIME asa cum si DOUJIN / DOUJINSHI este manga pentru adulti care face parte din MANGA.
Termenul corect folosit este : Manga +18 H-Manga Doujin Doujinshi.
Ca si hentai DOUJIN se imparte in mai multe categori: +aventura +dragoste +horror(monstri si tentacule) +sport +comedie +parodie +mecha .........
|
† † † Sancte Deus, defende nos in proelio; contra diaboli esto praesidium. † † †
|
|
|
Nefertiti
Guest
|
|
« Reply #8 on: November 29, 2007, 05:40:20 PM » |
|
Stiu ce-am promis in postul anterior, dar am gasit din nou un articol interesant.
De ce adorã fanii anime ?
Aceasta depinde de gusturile fiecãrui fan. Oricum, unii din factorii care contribuie sunt :
Subiect complex si poveste: Majoritatea anime-urilor au o poveste grozavã, si sunt foarte multe detalii. In general, cultura japonezã e mai putin axatã pe nuditate si sex, dar asta nu înseamnã cã anime-urile nu au subiect, din potrivã. Anime-urile sunt de obicei mai putin banale, si contin o varietate si viatã mult mai complexã decât animatiile occidentale, inclusiv unele filme de actiune.
O varietate mare de stiluri : Existã anime care se potriveste pentru orice subiect, variind de la foarte comic la foarte serios. Fie actiune/aventurã, comedie, fantezie, horror, arte martiale, SF sau sporturi, toate genurile sunt reprezentate. De asemenea, anime-urile nu sunt axate pe o categorie de vârstã anume, atrãgând astfel tot mai multi fani.
Emotii : Anime-urile tind sã fie foarte emotionale. Fie actiune/aventurã, comedie, romantã sau tragedie, anime-urile pot emotiona cum nu o pot face alte animatii sau chiar emisiuni non-animate.
Calitate de animatie : Animatia din anime-uri este de obicei superioarã fatã de alte animatii, atât in detaliu, cât si în stil. Caracterele din anime-uri sunt desenate sã se potriveascã cu decorul, si nu par 2D. Si da, toti observã ochii mari pe care personajele îi au (din unele anime-uri). Cu toate cã multi fani ai animatiei traditionale vãd Disney-ul ca vârful realizãrii animatiei, anime-ul tinde sã se concentreze pe un nivel mai înalt la detalii în animatie decât fluiditatea miscãrilor.
|
|
|
|
anarazell
somebody: i have big boobz | anaraxell: ho know i have boobz?? | me: everybody knowz :))
Hidden-nin
Chakra: 103
OfflineFlag:
Posts: 838
107.00 ryo
View Inventory
Send Money to anarazell
i like candy ^_^
|
|
« Reply #9 on: November 29, 2007, 08:51:23 PM » |
|
:shock:mama c bn la pusi sunteti si aku chiar k sunt lamurita....good job
|
|
|
|
Nefertiti
Guest
|
|
« Reply #10 on: November 30, 2007, 05:30:25 PM » |
|
Aşa cum aţi citit mai sus, voi reveni cu recomandări din lumea anime-urilor şi manga-urilor. Pentru început, voi trata anime-uri mai mult sau mai puţin cunoscute. Nu mă certaţi prea tare dacă nu vor fi tratate după literele de alfabet, pentru că le voi trata aşa cum le-am văzut eu pe unele sau cum am aflat date despre ele.
Saint Beast
Titlu : Saint Beast Kanji : セイント・ビースト è–ç£é™è‡¨ç·¨ Gen : AcÅ£iune, Fantezie, Magie An : 2003 Tip : TV Episoade : 6
Din câte-am putut să observ eu, primul sezon are şase episoade, iar al doilea are un număr de treisprezece (13) episoade. Conţine scene spactaculoase de luptă, iar pentru împătimiţii genului fantastic, magie, va fi un serial pe care-l vor urmări cu sufletul la gură.
Serialul nu este cunoscut în România deoarece nu a fost achiziţionat. Se găseşte spre vizionare, însă, pe internet, existând un loc în care doritorii pot urmări toate episoadele (13+6). Cred că nu am voie cu link-uri pe acest site/forum, aşa că dacă doriţi totuşi să-l vizionaţi, puteţi să-mi daţi un mesaj privat prin care vă voi explica unde-l găsiţi şi ce trebuie să faceţi pentru a-l viziona.
Am reuşit să vizionez câteva episoade şi spre dezamăgirea mea, am constatat că serialul se termină brusc, ca şi cum ar exista loc de continuare, ceea ce duce la o sintagmă dragă mie : se termină în coadă de peşte.
Poate fi urmărit fără prea multe probleme.
Sensitive pornograph
Mare atenÅ£ie : este un Yaoi - echivalent pornografic al ShÅnen-ai, ceea ce înseamnă conÅ£inut explicit, detaliat.
Nu-l recomand spre vizionare celor care nu agreează genul Yaoi. Nu-l recomand nici în general, pentru că vizionarea unui astfel de anime ar putea avea repercursiuni asupra psihicului şi a comoprtamentului. Deci îl voi încadra în „genul†interzis.
Ai no Kusabi
Titlu: Ai no Kusabi Kanji: é–“ã®æ¥” Sinonime: Wedge of Love, Wedge of interval, The, Space Between, Love Wedge Gen: Yaoi, SciFi An: 1992 Tip: OVA Episoade: 2
ÃŽn primul rând, din nou este un anime gen Yaoi, dar ÅŸi sicence-fiction. AcÅ£iunea serialului se plasează în viitor, într-o lume controlată de computere, lume numită Tanagura. ÃŽn acea lume oamenii sunt divizaÅ£i, împărÅ£iÅ£i în mai multe ranguri, tabere. ÃŽmpărÅ£irea lor se face Å£inând cont de culoarea de păr a fiecărui om. AcÅ£iunea se focalizează, se concentrează pe iubirea ÅŸi conflictul dintre trei caractere : Iason Mink, Riki ÅŸi Guy. Scenele SF sunt destul de dure, de aceea nu-l recomand spre vizionare celor mai slabi de „îngerâ€.
Deocamdată mă opresc aici cu informaţiile. Vă promit că revin de îndată ce mai fac rost şi de alte informaţii. Din nou, vă mulţumesc pentru răbdarea de a lectura acest material până la capăt. Pe curând.
|
|
|
|
adicrst
.::Fondator AF::.
Legendary Sannin
Elite Jounin (S-rank mission)
Chakra: 444
Offline
Gender: Flag:
Posts: 3400
110.00 ryo
View Inventory
Send Money to adicrst
Don't make me use the eye !
|
|
« Reply #11 on: November 30, 2007, 11:47:27 PM » |
|
astea pot fi foaste simplu articol de reviste si in acelasi timp cred ca ar trebui sa creez o categorie la rticolele de pe site legat de informatii anime
|
|
|
|
andemon
Jet! K ai lucruri mai bune de facut....
A N B U
Sennin
Chakra: 999
Offline
Gender:
Posts: 3681
76.00 ryo
View Inventory
Send Money to andemon
Nici prea personal...
|
|
« Reply #12 on: December 01, 2007, 02:21:43 AM » |
|
good idea! adik fata kiar le are cu documentatu si redactatu...
|
|
|
|
adicrst
.::Fondator AF::.
Legendary Sannin
Elite Jounin (S-rank mission)
Chakra: 444
Offline
Gender: Flag:
Posts: 3400
110.00 ryo
View Inventory
Send Money to adicrst
Don't make me use the eye !
|
|
« Reply #13 on: December 01, 2007, 02:29:54 AM » |
|
good idea! adik fata kiar le are cu documentatu si redactatu...
ce-i al ei-i al ei
|
|
|
|
DreamsKeeper
d.v.i.k.
Advertising Staff
Hunter-nin (A-rank mission)
Chakra: 60
Offline
Gender: Flag:
Posts: 1304
20.00 ryo
View Inventory
Send Money to DreamsKeeper
|
|
« Reply #14 on: December 01, 2007, 10:51:49 AM » |
|
informatiile mele poti sa le pui pe site
|
† † † Sancte Deus, defende nos in proelio; contra diaboli esto praesidium. † † †
|
|
|
|