News: Va rugam sa ne acordati cateva secunde si sa votati pentru situl animefan in animetop list 50. Va multumim !

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
February 10, 2008, 07:53:47 AM

Login with username, password and session length

Animefan - for all anime fans !
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Shinobi - Heart under blade  (Read 49 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
adicrst
.::Fondator AF::.
Legendary Sannin
Elite Jounin (S-rank mission)

Chakra: 415

468.00 ryo

View Inventory
Send Money to adicrst

Don't make me use the eye !

« on: July 20, 2007, 11:33:03 PM »

Dupa cum stiti am facut si un articol in Revista AnimeFan nr 1, asa ca ar fi bine sa-l pun si aici

Shinobi: Heart Under Blade
(Inima sub sabie)

Luptatorii ninja! Sunt atatea lucruri de admirat la acesti luptatori din umbra, atata potential cinematografic si totusi sunt mai multe filme proaste desre ei decat bune. Ultimul film cu sperante a fost Azumi, realizat de Ryuhei Kitamura, film care a dovedit mult potential dar a sfarsit prost din cauza complotului previzibil, personaje neinspirate si sincronizare proasta a scenelor de lupta. De aceea, ma opresc asupra unui film care a reusit sa expuna ce Azumi a dat gresi. Este vorba desre "Shinobi - Heart under blade" (Shinobi - Inima sub sabie).

Timpurii shinobi reusesc sa puna in scena o varianta de Romeo si Julieta, dar cu specific japonez. Povestea incepe in era Tokugawa, in muntii Japoniei. Adanc in padurile dese ale muntilor se afla ascunse doua sate ninja, satenii fiind atat de bine antrenati incat au dezvoltat puteri supranaturale. Aceste clanuri, Koga si Iga, sunt dusmani de secole, motiv pentru care trei generatii mai devreme, Shogunul a impus un tratat de pace asupra lor. Desi ura lor este mai mare ca niciodata, clanurile nu au voie sa lupte, doar daca sunt angajate pentru a lupta in diferite razboaie. Astfel abia asteptau sa se afle de partea opusa, pentru a se putea confrunta.
Nascuti in aceasta cultura a ostilitatii sunt Gennosuke (Joe Odagiri -foto-) si Oboro (Nakama Yukie -foto-). Cei doi se intalnesc din intamplare si se indragostesc. Dupa mai multe intalniri in secret, ei devin innebuniti unul dupa altul si incep sa urasca acest razboi dintre sate care le statea in cale si pentru a-i pune capat, planuiesc sa se casatoreasca.
Lucrurile iau o intorsatura pe care Gennosuke si Oboro nu o prevedeau. Shogunul afla de puterile supranaturale ale acestor doua clanuri si hotaraste sa-i scoata din ecuatie. Convocati la palat, conducatorii primesc o misiune speciala, rasplata indeplinirii ei fiind domnirea pacii de 1000 de ani asupra clanului invingator. Acestia sunt pusi sa noteze numele a 5 luptatori puternici din fiecare sat care urmau sa lupte, lista pe care se afla si Gennosuke si Oboro. Pacea impusa de trei generatii este ridicata si orbiti de ura, shinobi incep sa se elimine intre ei fara a vedea adevaratul scop al acestei misiuni. In timp ce toti cauta sa-si potoleasca setea de razbunare, cei doi indragostiti stiau ca urmeaza sa se lupte, dar oare vor accepta ?
Primul lucru care te uimeste le Shinobi este cum arata. Acest film este superb de la inceput pana la sfarsit, filmat la o scara larga unde fiecarei scene i se acorda o atentie speciala, efectele vizuale lasandu-te cu gura cascata.

Un alt lucru pe care-l vei remarca este cat de bine se impleteste romantismul cu actiunea. Romantismul consta in iubirea dintre cei doi (si cine-i poate invinui, uitati-va la cum arata Oboro -foto-), dar si in deciziile pe care acestia le iau in situatiile critice. Actiunea este uimitoare. Puterile shinobilor sunt multe si diverse, acest film expunandu-le foarte bine. Firele ascutie ale lui Yashamaru care ies din manecile lungi pot fi folosite fie ca arme, fie sa-l propulseze dintr-un loc in altul. Deasemenea, cel care-si poate schimba. infatisarea, femeia otravitoare, cutite atasate de lanturi, cuie zburatoare, discuri rotitoare, etc.

Fiecarui shinobi ii este atribuita o putere care este dusa la perfectiune pentru a distruge adversarul si acest lucru este foarte bine expus in film prin efectele speciale si o coregrafie excelenta.
Multumita platourilor la scara larga, palatul shogunului este deasemenea foarte bine detaliat.

In concluzie, Shinobi surclaseaza Azumi prin modul in care toate cele prezentate pana acum sunt gandite si cu siguranta nu este un film pe care sa-l ratezi.
(Si sa puneam si mai multe paie pe foc, exista si varianta animata a acestui film. Seria anime se numeste “Basilisk”. Cu toate ca exista o oarecare diferenta intre film si anime, aceasta serie nu trebuie sa lipseasca din lista ta.)

sasuke
I am an avenger
Fanclub Dragon Ball
Special Jounin (S-rank mission)

Chakra: 129

25.00 ryo

View Inventory
Send Money to sasuke

I am the powerfull

« Reply #1 on: August 29, 2007, 09:37:04 AM »

pare fain filmul dar cine imi poate spune de unde pot sa-l i-au ca sa-l vad

voltaire
2-1, in deplasare
Hunter-nin (A-rank mission)

Chakra: 117

65.00 ryo

View Inventory
Send Money to voltaire

In stresiune

« Reply #2 on: August 29, 2007, 10:02:14 AM »

Pai daca esti torrent user, iti sugerez mininova.org , deja se afla acolo in calitate dvdrip.
Filmul mi s-a parut excelent, demn de pus la colectie, abate putin de la seria anime (prin personaje si puterile lor, doar la cateva).
Unul din foarte putinele ecranizari inspirat din anime facut cu gust.
I say again: excelent

adicrst
Legendary Sannin

468.00 ryo

View Inventory
Send Money to adicrst

« Reply #3 on: September 01, 2007, 10:08:07 PM »

amandoua sunt din 2005...nu stiu exact care se abate de la care....s-ar putea ca filmul sa fie independent si dupa aceea sa fi aparut animeul

andemon
Jet! K ai lucruri mai bune de facut....
A N B U
Sennin

Chakra: 814

10.00 ryo

View Inventory
Send Money to andemon

Nici prea personal...

« Reply #4 on: September 16, 2007, 11:10:53 AM »

jale anime! penibil film....pe bune. stiu k voiau sa schimbe usor povestea, dar dak tot nu puteau sa faca acele efecte speciale mai bine se lasau de film.
genosuke are moaca de golan, iar oboro, desi e superba, m-a dat gata la faza q scosul ochilor proprii...bleah.

Aquarius
GET LOST
A N B U

Chakra: 731

130.00 ryo

View Inventory
Send Money to Aquarius

When the night comes that's when i'll come for you

« Reply #5 on: September 16, 2007, 12:33:46 PM »

mie mi s-a parut tare faza.
a data dovada de tarie de caracter.
si genosuke oricum ii batea pe toti deci ori cu fata de glan ori fara tot acolo e

andemon
Jet! K ai lucruri mai bune de facut....
A N B U
Sennin

Chakra: 814

10.00 ryo

View Inventory
Send Money to andemon

Nici prea personal...

« Reply #6 on: September 16, 2007, 03:32:04 PM »

da mah...e tare faza. dar treb sa recunosti k actiunile celor din film nu prea se potrivesc q felul in kre e croita povestea.
tenzen e omorat de kagero...gennosuke e ucis de oboro....doar asa k daor oboro sa mai traiasca.

Aquarius
GET LOST
A N B U

Chakra: 731

130.00 ryo

View Inventory
Send Money to Aquarius

When the night comes that's when i'll come for you

« Reply #7 on: September 16, 2007, 06:31:37 PM »

pai no...trebuia sa aiba si o parte dramatica filmu.

adicrst
Legendary Sannin

468.00 ryo

View Inventory
Send Money to adicrst

« Reply #8 on: September 17, 2007, 12:04:13 AM »

da mah...e tare faza. dar treb sa recunosti k actiunile celor din film nu prea se potrivesc q felul in kre e croita povestea.
(...).gennosuke e ucis de oboro....doar asa k daor oboro sa mai traiasca.

gresesti. Daca gennosuke era cel mai puternic, de cine ai fi vrut sa fie omorat decat de cine alegea el. Si ghici cine ar putea fi acea persoana decat cea pe care o iubeste mai mult 

Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: