ok ... mai intai sa lamurim un lucru: ascult rock si imi place, can't get enough of it ... (asta nu ma face rocker-itza, nu ma imbrac in acest stil - desi nu asta defineste, dar e una din asa zisele "trasaturi", nu traiesc in stil rock, si nu stiu ce inseamna asta, sa zicem k oricum nu ma incadrez in nici un tipar, si sunt si de altfel total paralela de filozofia rock-ului dar as vrea sa inteleg ce inseamna si sa o cunosc) ... asa ... anyways ... back on the subject de ce se spune k rock-ul ar fi malefic, satanist samd ... o sa va expun punctele de vedere ale celor din "afara", ce nu corespunde puteti "ataca", unele nu sunt chiar nefondate, si nu toate sunt date de hai sa zicem crestini cu frica ... asa k voi incepe cu explicatiile dpdv "stiintific", pareri ale unora sau altora, deductii samd ... iar dak vreti sa demonstrati k rockul nu are nimic "nociv" cred k punctele acestea ar trebui "desfiintate" acum intervine problema cum ... dak pt mine rock-ul este "nociv" sau ba: nu stiu ... imi place nu are rost sa neg ... ascult ... dar nu imi domina viatza sau felul in care ma raportez la lumea din jur ... si apoi mai stiu un lucru ... muzik e un fel de "mancare" pt suflet sau minte, ne hranim si din ea ... si trebuie sa fim atenti ce bagam in noi k sa nu ne "intoxicam" sau "poluam" ... asa k mie imi place sa ma documentez dar asta nu inseamna k nu pot gandi eu pt mine sau face propriile mele alegeri ... btw ... nu iau tot ce se presupune k ar insemna rock, doar ce imi gadila urechile
(ink o chestie nici nu incerc sa speriu pe nimeni mai ales pe cei usor influentabili)
1. cercetari facute pe muzik rock, punk, pop si alte genuri ... pe un program de calculator au generat forme oribile, demonice (in descrierile date de cercetatori) si nu glumesc, in schimb muzica clasica se spune k a generat forme geometrice armonioase ... alte cercetari pe plante ... rock-ul a ucis plantele, muzica clasica a ajutat la dezvoltarea lor armonioasa (am citit undeva, unde nu mai tin minte nici sa ma impusti au trecut 4 ani de atunci dak nu 5 ... plus k ne-a mai povestit si profa de engla dintr-o carte pe care a citit-o ea intr-o zi knd se ajunsese la sub cercetari) ... recent knd am ajuns acasa fratemeu victorios "au spus k rock-ul si punk-ul ucid, k cei care asculta rock si punk mor mai repede dekt restul pt k afecteaza creierul" ... eu "mdea ... drogatzii is cei care mor mai repede, alcolicii si fumatorii, k printre ei is si care asculta rock e alta poveste si mancare de peste" ... da nah ... si incepu sa imi explice cercetarile facute, cu impulsurile transmise de creier, activitate cerebrala (nu mai tin minte toate detaliile si avetzi mila fatza de mine ... am tired .... si au trecut kteva saptamani de atunci dak nu o luna sau doua)
2. alte cercetari cik au scos la lumina urmatoarele, k melodiile rock tot ar avea un mesaj satanist in ele, cum? s-au luat cateva melodii au fost rulate invers ... si s-au auzit, se spune, mesaje de adorare al diavolului, un coleg spunea prin clasa a 10-a parca, cum un prieten de al lui k sa se convinga de asta a incercat acasa experimentul ... si au auzit si el si prietenul lui acelasi lucru si au ramas socati ... cum zicea "tusica" "nu confunda marfa cu ambalajul" ... uneori mesajele sunt dincolo de perceptia noastra ... k si la teatru ... in spatele cortinei se monteaza ceva ... (nah imi place gandirea abstracta de asta fac uneori asemenea comparatii ... si nu incerc sa demonstrez k rock-ul e rau, va arat doar parererile celeilalte parti care respinge rock-ul k pe o molima si pe ce se fondeaza convingerile lor ... asta pt k imi place sa cred k pot gandi outside the box, si asculta mai multe pareri)
3. exemple negative de staruri rock, idoli, un exemplu: Ozzy Osbourne catalogat mad man care a omorat 2 porumbei lovindu-i cap in cap k si amuzament in timpul unei petreceri ...
alta info "În 1970, Black Sabbath în frunte cu vocalistul Ozzy Osbourne produc albumul omonim despre care s-a spus că intră pe un teren neexploatat până atunci de nimeni: satanismul si stiintele oculte. Curios este faptul că nici unul din membrii trupei nu a fost si nu este satanist declarat, adică membru al unei biserici sataniste."
"În 1986, Ozzy Osbourne este chemat în fata tribunalului de către părintii unui adolescent american care s-a sinucis ascultând piesa Suicide Solution , proces câstigat de Ozzy după numai trei înfătisări. De fapt marea majoritate a albumelor lui au nume sinistre: The ultimate sin, Diary of the madman sau Talk of the devil etc."
"declaratia unui membru al formatiei Ugly Kid Joe, care a cântat în deschiderea unor concerte ale lui Ozzy:"Diseară va evolua Ozzy Osbourne, Antichristul în persoană, în această urbe (Salt Lake City) care recită zilnic versete din Biblie. O protectie împotriva fortelor distructive ale răului se impune cu necesitate".
""Revenind la fosta trupă a lui Ozzy, Black Sabbath, constatăm că ea cântă despre cadavre, azile de nebuni, droguri, război atomic si despre diavol, iar în cântecul Nativity in black declara : "Numele meu este Lucifer / Te rog,
ia-mă de mână". Numele formatiei reprezintă ceremonia mistică a magiei negre."
"Marylin Manson este solist de trupă rock declarată satanistă (al doilea album al grupului se numeste Antichrist
Superstar, '96 (titlul inspirat după celebra operă rock Jesus Christ Superstar, '70). În acelasi turneu Ozz-Fest, pe 17.06.1997, la Columbus (Ohio) izbucneste un scandal în rândurile spectatorilor care sparg ferestre, rup copacii, incendiază băncile stadionului si răstoarnă câteva masini. Cauza? Ozzy a avut oarecare probleme cu vocea si a anulat concertul. Evenimentul nu e singular ; pentru daunele provocate de fani la un concert în Meadowlands, New Jersey, Ozzy a fost nevoit să achite 85000 $." (haos total)
astfel inkt ajung sa se puna urmatoarele probleme:
"Atitudinile anarhice, violente ale fanilor rock (în cazul de fată - fanii Ozzy Osbourne) infirmă ideea că admiratorii (fanii) sunt preocupati, interesati doar de muzica idolilor. De ce oare nu se întâmplă asemenea acte si la Operă sau la concerte simfonice ?
Influenta starurilor rock asupra vietii si comportamentului admiratorilor este mai mult decât evidentă.
Pentru a ne face o idee despre cât de mare este influenta lui Ozzy si cât de mult este admirat, trebuie să precizăm
că numai în SUA a vândut peste 21 de milioane de albume. Cu sigurantă marea majoritate a fanilor nu-si imită idolul, dar fenomenul ar trebui să ne pună pe gânduri." (sa se tina cont k nu spun k asa sunt totzi fanii rock, dar nici supozitiile k rockul nu e benefic nu sunt chiar nefondate ... sau cel putin nu toate genurile si nu orice melodie rock e una pozitiva ci ar fi multe cu infl negative asupra gandirii, simtirii oamenilor)
4. stiati k Marilyn Manson (true name: Brian Hugh Warner) si-a derivat numele din Marilyn Monroe and Charles Manson
... daca facem niste cercetari sa vedem cine a fost Charlie Manson vom obs k a fost unul dintre cei mai periculosi criminali ai Americii, iar societatea l-a vazut k pe dracu in persoana, si culmea multi tineri care ascultau/asculta rock il adora/adorau (nu spun k toti ... dar sa nu ne miram k suntem considerati EVIL cei carora ne place rock-ul chiar dak noi nu avem nimic de impartit cu aceste pers si felul lor de viatza)
... ink o chestie legata de Charles Manson
"An episode of South park is entitled 'Merry Christmas Charlie Manson'. The story goes that Charles Manson escapes
from prison with Eric Cartman's uncle and when he takes the boys to the mall he watches a Christmas special of The Grinch but with Mr Hankey as the main character. This inspires Manson to see the true spirit of Christmas and he gives himself up to the police. Manson writes a book on his new thoughts but according to his cellmate "It sucks,
along with his other books." (sursa: wiki)
... iar exemplele negative pot continua ... momentan mi-am amintit doar atat ... vroiam sa ajung la vreo 10 ... dar cred k si astea sunt destule chiar prea multe ... ink o chestie nu incerc sa conving pe nimeni de nimic ... da e bine sa fim open minded si sa vedem toate "fetele" "problemei"... si nu sa sarim la gatul oricui care ne-ar putea considera satanisti, si sa le spunem "muritzi!" asta nu e altceva dekt un motiv in plus sa ne considere rai, lipsiti de suflet, satanisti, in crestinism doar diavolul doreste moartea/pierea oamenilori, remember ce a zis Dumnezeu primilor oameni k pot sa manance din toti pomii din gradina afara de cel al cunostintei binelui si raului pt k vor MURI in ziua in care vor manca, so ce altceva dorea satan dak nu moartea oamenilor? chair dak nu au murit dpdv fizic ... moartea se vede in decaderea noastra de zi cu zi dpdv spiritual si in distrugerea a ceea ce a creat Dumnezeu ... iar pt k mai intai cei din "afara" care considera rockerii satanisti au primit informatiile acestea ... pana sa ajunga sa ne cunoasca si sa ne stie stilul de viatza (poate nu toti care ascultam rock suntem si rock-eri, btw am intalnit rock-eri inteligenti, care gandesc si sunt cu mult mai mult simt dekt cei care se autointituleaza "culti" si se considera buni) ce facem si ce gandim e cale lunga, dar e si absolut natural k in mintea celor din jur sa se dezvolte astfel de idei din moment ce se lovesc fatza de astfel de informatii, situatii, oameni ... desi si printre crestini exista o tona de fake ... de asta s-au dezbinat si biserici samd ... i have only 3 words THIS WORLD ROTENS
5. ... am incercat mai inainte sa ma documentez acuma sa vad cine mai exact a spus k va fi prin muzik "dumnezeul" lumii acesteia ... era ceva chitarist ... am auzit chestia asta de la un coleg in liceu ... citise in ceva carte ... dar nu mai imi amintesc nici cartea nici contextul ... dak nu ma insel era vb de Hendrix ... am gasit acum ceva "Cunoscutul chitarist Jimmy Hendrix a zis: " esenta muzicii este spirituală. Cu ea poti hipnotiza pe oameni, iar atunci când le găsesti punctul lor slab, le poti sugera direct în subconstient ceea ce vrei să le spui."
6. reactii ale rock-erilor viza-vi de rock-ul "crestin" ... stiu ktiva care fac alergie fatza de rock-ul "crestin" si spun k nu poate exista asa ceva? (nu spun k e bun sau rau rock-ul "crestin") da nah imi aduc aminte de reactia unor colegi rock-eri knd o colega spunea de rock-ul "crestin" si au avut o reactie ceva de genu "sa il vezi pe chitaristu de la 321 cantand langa Jimi Hendrix" si se prapadeau de ras ... ok ... dak nu e chiar atat de "intunecat" rock-ul de ce astfel de reactii ... cam dau de gandit nu?
o sa ma repet putin in prima parte cu niste idei pe care le-am mentionat mai sus ... de fapt nu ma repet ... dar fragmentul asta ce l-am gasit pe net ... o sa ma repete ...
"Diferite experiente stiintifice au arătat că muzica influentează nu numai sufletul ci si materia. La plante s-a observat că un fundal sonor linistit ( muzică clasică de pildă ) grăbeste dezvoltarea acestora, iar unul cu muzica rock poate duce chiar la ofilirea lor. Dacă asupra plantelor muzica rock are o influentă atât de puternică , atunci ea actionează nociv si asupra oamenilor. muzica rock a devenit în prezent o nouă religie, fapt mărturisit chiar de starurile rock. Chitaristul Rolly Galleher a spus " am văzut rock-ul ca o cauză de viată, ca o religie ". Să ascultăm acum un jurnalist al rock-ului , care afirmă că : " Dacă Elvis ar fi fost Dumnezeu , Beatles ar fi fost Hristos". " (pt crestini astfel de cuvinte reprezinta o blasfemie)
7. se stie k zeii din orice culturi bla bla bla aveau preoti si preotese samd ... de fapt chestia asta e valabila mai la orice "religie" ... si oarecum incet incet pentru unii rock-ul devine o religie ... "Starurile rock sunt numite "preoti si preotese" . Într-o revistă , Madonna era numită "preoteasă a rock-ului", la fel vedem si la Tina Turner si la Cher. Aici chiar si infătisarea ei seamănă cu a unei zeite antice.Cântăretul Ozzy Osbourne se intitulează "arhiereu". Alte staruri au dorit să fie socotite drept "sfinti" în ochii fanilor lor. Acest articol pretinde "Faceti-l pe Elvis sfânt!"."
(un link oarecare ... nu prea are leg cu punctul 7 prezentat aici ... anyways ... interesting material ...
http://www.jesus-is-savior.com/False%20Religions/Wicca%20&%20Witchcraft/signs_of_satan.htm)
ps: imi cer scuze pt kilometrajul exagerat ... si pls dak vreti sa comentati ceva din ce am scris cititi tot...